hero

Konsten att vara kostnadseffektiv utan att kompromissa med säkerheten

2021-05-18

Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Tid och pengar är ofta parametrar som styr, även när det gäller säkerhetsteknik och nödbelysning. Det betyder att den ständiga utmaningen för våra kunder är att hitta en partner som erbjuder kostnadseffektiva lösningar – utan att kompromissa med säkerheten.

Att satsa på övervakade system när det gäller nödbelysningsanläggningar är något som vi rekommenderar alla våra kunder. WirelessControl är ett trådlöst system som Effekta utvecklat och som gör det enklare att övervaka och kontrollera säkerheten i dina nödbelysnings- och utrymningssystem. Med ett övervakat system minimerar du behovet av manuell övervakning och eftersom övervakningen är centraliserad minskar du dessutom dina personalbehov.

Utmärkt val även i befintliga fastigheter
Trådlös övervakning av nödbelysning är ett system för självfungerande armaturer med inbyggda batterier. Armaturerna ansluts precis som vanligt till närmaste fasta 230 voltsmatning. All övervakning sker individuellt på armaturnivå och därför behövs inga kommunikationskablar. Det betyder inte bara att det avsevärt underlättar installationer i befintliga fastigheter utan också att installationskostnaderna blir lägre. Med det sagt är WirelessControl naturligtvis ett smart system som vi gärna rekommenderar även för nybyggnation.

Enkelt, anpassningsbart och flexibelt
WirelessControl är ett PC-baserat system för upp till 10 000 armaturer. Systemet kan byggas upp i grupper om upp till 10 000 armaturer, i upp till tio grupper. Det betyder också att du kan ha tio system på tio olika platser Och allt kan övervakas från en central PC. Mjukvaran är väldigt enkel att använda med logiska funktioner och ”drag and drop”. Möjligheten till olika inloggningsnivåer gör att rätt personer har tillgång till rätt funktioner i systemet.

Hög driftsäkerhet är A och O
Alla armaturer har både sändare och mottagare och signalerna stör inte bluetooth eller trådlösa nätverk. Varje armatur fungerar som en ”repeater” och skickar och tar emot information i systemet – både sin egen information, men även information från de andra enheterna. Det gör hela systemet väldigt driftsäkert.

Kompatibelt med andra system
Till det här systemet kan du ansluta en relä-box som kommunicerar trådlöst och därmed kan placeras varsomhelst inom räckvidd från en armatur, centraldator eller ”repeater”. Boxen har tre utgångar och två ingångar för att exempelvis få ut larm samt koppla in funktioner från andra system. Du kan programmera så att alla armaturer släcks när du låser, tänds vid brandlarm och aktiveras vid inbrottslarm.

Automatiska kontroller och blixtsnabb felsökning
Kontrollen och underhållet av nödbelysning- och utrymningssystem är tyvärr ofta undermålig. En väldig fördel med WirelessControl är att systemet genomför och loggar regelbundna tester automatiskt. Intervall och datum kan enkelt ställas in så att normal verksamhet inte styrs. Och om fel uppstår kan systemet skicka ut e-postmeddelanden till olika adresser. Var felet uppstått ser man direkt på en digital ritning, vilket sparar dyrbar tid.

Tryggare kan det knappast bli, om du frågar mig.

Mikael Rosdahl
Försäljningschef Effekta

Senaste nyheterna

Vi söker ny CFO

Vi söker en ny CFO. Läs mer om tjänsten och ansök via den här länken: https://sacnordic.varbi.com/se/what:job/jobID:530340/

Ekonomiassistent Åsa Nilsson

Åsa Nilsson. Så heter vår intelligenta, välkomnande och omtänksamma ekonomiassistent. Med ett nyfiket och intresserat sinne så har hon även tagit sig ann ansvar utöver...

LÄS MER

Välkommen Björn!

En varm person med mycket tillit till sina kollegor som alltid tar sig tiden för att hjälpa till och bidrar med en härlig stämning. Nu...

LÄS MER

Vill du veta mer hur vi kan hjälpa dig?


    Eller ring oss på 040-946020