hero

Black Box! Ett grönt nödbelysningsaggregat

2022-01-17

Nu lanserar vi Black Box – ett nödbelysningsaggregat som erbjuder fjärrövervakning av reservkraft i nödbelysningssystem. Det är en intelligent enhet som kan ersätta gamla aggregat till nödbelysningssystem utan att man behöver byta ut övriga komponenter. Aggregatet går dessutom att ansluta till solpaneler. Det är ett smart och miljövänligt sätt att uppdatera äldre nödbelysningssystem och framtidssäkra systemen.

”Med Black Box så skapar vi ett sätt att modernisera nödbelysningssystem utan att behöva byta ut alla beståndsdelar, vilket känns riktigt bra utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Med Black Box kan nödbelysningen drivas direkt av solel och eftersom nödbelysningssystemet ofta är anslutet till reservkraft i form av batterier så finns det ett naturligt ställe att lagra överskottsel,” säger Andreas Elingdal, VD på Effekta Power Systems AB.

Black box är modulärt och kan komponeras för att passa just ert projekt. Aggregatet har upp till 98 % verkningsgrad i normaldrift vilket innebär låg energiförbrukning och värmeavgivning, vilket gör att driftskostnaden, kylbehovet och miljöpåverkan blir minimal.

Black box finns i effektstorlekar från 600 till 2000W, för en timmes drift. Aggregatet ger 230V sinusspänning både före och efter nätbortfall vilket innebär att i princip alla typer av belastning kan anslutas. Aggregatet kan levereras komplett i 19” rackkabinett eller beställas separat för installation i ett redan befintligt rack.

Våra aggregat levereras alltid med 5års garanti och tecknar du ett serviceavtal med Effekta så får du 5års garanti även på medföljande batterier.

Senaste nyheterna

Passion – drivkraften bakom varje lysande lösning

Möt Malin – en passionerad och mångsidig trebarnsmamma som har navigerat genom en fascinerande resa från värmepumpsbranschen till utrymningsbranschen. Malin är en energifylld individ som...

LÄS MER
Markus Magnusson

Välkommen Markus Magnusson!

Teamet växer och vi kan presentera vårt nya tillskott till Göteborgskontoret! Markus har under sin tid som student på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet utfört en...

LÄS MER

En expert inom utrymning och nödbelysning

Patrick Lundgren är mycket mer än bara en medarbetare på jobbet. Han är en engagerad pappa och morfar, en passionerad golffantast, en aktiv fotbollstränare för...

LÄS MER

Vill du veta mer hur vi kan hjälpa dig?


    Eller ring oss på 040-946020