hero

Black Box! Ett grönt nödbelysningsaggregat

2022-01-17

Nu lanserar vi Black Box – ett nödbelysningsaggregat som erbjuder fjärrövervakning av reservkraft i nödbelysningssystem. Det är en intelligent enhet som kan ersätta gamla aggregat till nödbelysningssystem utan att man behöver byta ut övriga komponenter. Aggregatet går dessutom att ansluta till solpaneler. Det är ett smart och miljövänligt sätt att uppdatera äldre nödbelysningssystem och framtidssäkra systemen.

”Med Black Box så skapar vi ett sätt att modernisera nödbelysningssystem utan att behöva byta ut alla beståndsdelar, vilket känns riktigt bra utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Med Black Box kan nödbelysningen drivas direkt av solel och eftersom nödbelysningssystemet ofta är anslutet till reservkraft i form av batterier så finns det ett naturligt ställe att lagra överskottsel,” säger Andreas Elingdal, VD på Effekta Power Systems AB.

Black box är modulärt och kan komponeras för att passa just ert projekt. Aggregatet har upp till 98 % verkningsgrad i normaldrift vilket innebär låg energiförbrukning och värmeavgivning, vilket gör att driftskostnaden, kylbehovet och miljöpåverkan blir minimal.

Black box finns i effektstorlekar från 600 till 2000W, för en timmes drift. Aggregatet ger 230V sinusspänning både före och efter nätbortfall vilket innebär att i princip alla typer av belastning kan anslutas. Aggregatet kan levereras komplett i 19” rackkabinett eller beställas separat för installation i ett redan befintligt rack.

Våra aggregat levereras alltid med 5års garanti och tecknar du ett serviceavtal med Effekta så får du 5års garanti även på medföljande batterier.

Senaste nyheterna

Välkommen Björn!

En varm person med mycket tillit till sina kollegor som alltid tar sig tiden för att hjälpa till och bidrar med en härlig stämning. Nu...

LÄS MER

Välkommen Anna!

Driven, kreativ och serviceinriktad. Sådan är vår nya kollega Anna Magnusson. Med gedigen erfarenhet inom ekonomi och inköp från logistik och redovisningsbranscherna så har hon...

LÄS MER

Välkommen Jörgen!

En glad herre med många idéer, positiv attityd och lång erfarenhet från flera delar av entreprenadbranschen. Jörgen Eijdercrona har rätt profil för att jobba med...

LÄS MER

Vill du veta mer hur vi kan hjälpa dig?


    Eller ring oss på 040-946020